Menu

Arbeta med trycksaker i Adobe InDesign

0 Comment


Adobe InDesign är ett layoutprogram som innehåller en stor mängd smarta verktyg för att skapa grafisk design för tryck som tex. visitkort, affischer, broschyrer eller förpackningar.

I InDesign kan man ladda ner designmallar och tomma förinställda mallar med färdiga mått och inställningar. När du öppnar ett nytt dokument kan du välja en passande mall för din trycksak i dialogrutan.

Om du skapar din layout efter en mall finns redan de viktigaste inställningarna i dokumentet. Låt de vara som de är, eller ändra dem efter dina önskemål.

Mallarna underlättar designprocessen avsevärt och du kan justera text och bild för att skapa det resultat du är ute efter. Arbeta bara med bilder med en hög upplösning när de ska användas för tryck.

Att färdigställa och skicka sin fil till tryckeriet för tryck kan verka komplicerat och alla inställningar kan upplevas som en djungel. Här är några tips för att få ett bra resultat hos tryckeriet:

1. Se till att alla bilder och typsnitt är packade i dokumentet.

2. Kontrollera att utfall och skärmärken ser bra ut. Utfallet bör vara på minst 3 mm.

3. Samarbeta och samtala med ditt tryckeri! Det finns ingen anledning att ta på sig allt ansvar för tryck-delen. Tryckeriet är proffs på tryck, och hjälper dig gärna med dina frågor.

lawyer-lite