Menu

Inred med grafisk design

0 Comment


Vill du ha en modern inredning är kanske inte stora inramade tavlor målade i olja det som passar bäst och kan ge ditt hem ett lyft. En modern stil kan du istället skapa genom att använda posters och tavlor som har ett nyare formspråk och till exempel använder sig av grafisk design för att förmedla sitt budskap.

Grafisk design i hemmet

Du hittar grafisk design överallt i ditt hem, den finns inte bara på tavlor och där du medvetet valt att du vill använda dig av en grafisk stil. Tvärtom, den grafiska designen finns på nästan allting. Det kan vara på bokomslag, matförpackningar eller på ett reklamblad från din närmaste mataffär. Du kan också hitta inslag av grafisk design i delar av den inredning du redan har, som på de mönstrade tapeterna i vardagsrummet eller de söta tavlorna du beställde till barnens rum.

Moderna tavlor

Att välja tavlor med grafisk design kan därför ses som en förlängning av det som redan finns i hemmet. Det blir ett sätt att låta grafiken få en mer framträdande plats, där den kan dra ögonen till sig. Det är fortfarande vanligare med föreställande tavlor eller posters, eller foton från familjeutflykter och liknande, men det är inte särskilt svårt att få in tavlor med grafisk design på ett snyggt sätt i ett nutida hem. Kanske är det för att vi redan är så vana vid att möta grafisk design överallt, även om vi inte alltid tänker på det. Tavlor med grafisk design går att hitta i olika stilar. De kan vara svartvita eller pastellfärgade, konstnärligt djupsinniga eller enkelt roliga. Vad det än är du önskar kan du hitta det.

Vad är grafisk design?

Grafisk design kan också kallas för grafisk formgivning och det som används inom den här formgivningen är text, foton, illustrationer, färger och typografi som används på ett medvetet sätt för att kommunicera ett budskap. Det kan vara till exempel för att skapa en grafisk profil för ett företag, med syftet att alla lätt ska känna igen typsnitt och grafisk stil och förknippa det med företaget. Grafisk design kan också användas på tavlor, även om det då kanske snarare kallas för grafisk konst. Formspråket och teknikerna kan vara desamma, även om syftet då blir att förmedla något på ett konstnärligt sätt snarare än på ett kommersiellt. Det är inte alltid så lätt att dela upp det, och det går att räkna med även grafisk konst i begreppet grafisk design.

lawyer-lite