Menu

Vikten av bra grafisk design

0 Comment


Om du nyligen startat företag är det viktigt att fundera över företagets grafiska design. Att anlita en grafisk designer är inte alltid första prioritet när företaget är nystartat men det är värt att lägga tid och energi på det redan i början. Grafisk design är mycket mer komplicerad än att bara slänga upp någon hemsida som du klipper och klistrar ihop. Om du vill ha hjälp med företagets grafiska design finns det en designbyrå i Göteborg som du kan anlita. En designbyrå är specialister på formgivning och kan hjälpa dig med allt från en ny hemsida till att ta fram en grafisk profil.

Kommunicera rätt budskap

För att grafisk design ska vara riktigt bra ska den uppfylla några syften. Den grafiska designen ska se till att målgruppen får rätt uppfattning av företaget, kommunicera rätt budskap till målgruppen och den ska öka användarvänligheten på företagets olika plattformar som målgruppen använder. Därför är det helt klart värt att investera i bra design.

Bra grafisk design lockar besökaren

Bra grafisk design är lätt att komma ihåg. Syftet med en bra design är att målgruppen ska känna igen varumärket direkt om de ser ett grafiskt element av varumärket. Det är av stor vikt att alla grafiska element är enhetliga i alla kanaler som ett företag använder. Det är enormt viktigt att företaget ger ett bra första intryck. Det har blivit allt vanligare att folk dömer en person eller företag efter vad de ser. Om personen som surfar in på din hemsida får ett bra första intryck kommer den förmodligen stanna och utforska webbplatsen. Är den däremot dålig lämnar personen sidan och går till nästa. Det tar mindre än en sekund att bli utdömd. Konkurrensen är stenhård så det gäller att locka till sig kunder. När en potentiell kund stannat kvar på hemsidan är det viktigt att hemsidan är användarvänlig, det får besökaren att stanna längre. Om webbsidan fungerar dåligt och inte är estetiskt tilltalande kommer företaget förmodligen inte sälja några produkter eller tjänster. En användarvänlig hemsida stärker varumärket och ökar pålitligheten.

lawyer-lite