Menu

Adobe Photoshop

0 Comment


Photoshop är ett kraftfullt och mycket omtyckt bildbehandlingsprogram som ingår i Adobes Creative Cloud, där man producerar bilder för tryck, webben och andra digitala format.

Med Photoshop kan man retuschera, redigera och bearbeta fotografier och illustrationer. Ofta förs sedan bilderna över till tex. InDesign för att sammanställa text och bild till en layout för tryck eller digitala medier.

Photoshop är ett gigantiskt och mångsidigt program som används av miljontals människor över hela världen. Du får tillgång till en stor mängd verktyg och effekter som hjälper dig att skapa det du vill.

  • För att öppna en befintlig bild väljer du Arkiv – Öppna. Välj bilden du vill öppna upp i Photoshop och klicka på Öppna.
  • För att skapa en helt ny bild i Photoshop väljer du Arkiv – Nytt. Här kan du sedan döpa ditt dokument och välja format, upplösning och färgläge för din bild. Välj om du vill arbeta med en bakgrundsfärg eller med en genomskinlig bakgrund. Klicka på Ok för att skapa ditt dokument.

Lager I Photoshop

I Photoshop kan du även arbeta med lager för att hantera arbetsprocessen på ett smidigt sätt.

Med lager man dölja vissa delar i dokumentet och välja att endast arbeta med ett lager i taget, föra samman två olika bilder eller addera objekt som text eller vektorobjekt till ditt dokument.

I panelen Lager som du hittar till höger på arbetsytan kan du hantera dina olika lager du vill arbeta med. Här kan man arbeta med en mängd olika alternativ som att lägga till ett nytt lager, ta bort lager som inte används, duplicera lager, redigera lager, skapa grupper, ändra ordningen på dina olika lager eller lägga till olika lagereffekter.

lawyer-lite